Bambusmelamin

I oktober måned blev det endeligt meldt ud at bambusmelamin ikke længere er lovligt at markedsføre og sælge som brand i EU.

Dette skyldes grundlæggende en teknikalitet, fordi der aldrig er nogen der har søgt om at få bambus på positivlisten over materialer, der kan blandes med melamin. Ved EU har man en mistanke om at nedbrydningen af bambus kan frigive uønskede stoffer fra melaminen, blandt andet ved høje temperaturer. Men da der ikke er en reel påvisning om dette, er der ikke krav om tilbagekaldelse af produkterne.

Status er altså, at alle vi producenter ikke længere må sælge bambussen, men at forbrugeren fortsat kan bruge sine produkter som før.

Ved Tiny Manners ApS//By Lille Vilde er materialet af alle produkter testet og godkendt ved uafhængige laboratorier, samt løbende kontrolleret af den danske fødevarestyrelse.

Vi forstår så godt alles bekymring, særligt efter TÆNK har været ude og udtale sig, men vi kan forsikre om at alle vores produkter er testet og efterlever de løbende krav der stilles fra myndighederne. Hvis I har nogle bekymringer skal I ikke tøve med at tage kontakt. Vi tager alle henvendelser meget seriøst.

Vh Ditte

hello@bylillevilde.dk

Indehaver af Tiny Manners ApS // By Lille Vilde.